Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

TRES CATALANES QUE CONSIGUIERON LA INDEPENDENCIA... DE ARGENTINA
2024-07-05
Sección BUENAS NOTICIAS
TRES CATALANES QUE CONSIGUIERON LA INDEPENDENCIA... DE ARGENTINA

PRESENTACIÓ
El Casal Argentí de Barcelona i la delegació a Mataró i Maresme, hem decidit editar aquest llibre, per explicar al públic català i a la comunitat argentina l'origen de tres grans Patriotes, catalans i mataronins, que van participar en la independència del que ara es l'Argentina:
Joan Larrea, Blai Parera i Domènech Matheu, tots tres van lluitar en la defensa de Buenos Aires, davant les invasions britàniques (1806 i 1807) que van ser derrotades i humiliades.
Blai PARERA, el músic mes escoltat en dos segles a l’argentina, autor de la partitura de l’himne nacional argentí.
Matheu i Larrea van participar i finançar el Terç de Minyons de la Verge de Montserrat, el batalló català que lluità contra els anglesos i que va ser un dels embrions de l'exèrcit del Gral. San Martín, qui va derrotar, anys després al regne d'Espanya, alliberant l'Argentina, Xile i Perú. Tots dos van integrar la Primera Junta del govern autònom, en la revolució de 1810 i posteriorment van continuar participant de forma determinant en la lluita per l'alliberament de l'Argentina.

ZAMBA DE PAKAPAKA
Aquest treball té un objectiu de divulgació i educatiu, per això inclourem codis QR per enllaçar als vídeos del personatge de dibuixos animats, Zamba al canal de PakaPaka i altres. A la comunitat de persones de l'Argentina hi ha molta gent jove i infants que no coneixen la història del nostre país d’origen.
Òbviament que també farà servei a les famílies i a la canalla catalana que es puguin interessar en la història comuna de les dues nacions, la Catalana

PVP 15 €

Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: