Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

FIRES I MERCADILLOS DE BUENOS AIRES
2016-05-02
Sección FUETIMATE

1 maig 2016
Fires i mercadillos
By fuetimate
Una cosa que no t’esperes és la gran quantitat de fires i mercats que hi ha a Buenos Aires. I quan, en aquest cas, parlem de fires no ens referim a les promocionals i dutes a terme als salons de fires (com la Feria del Libro, La Rural, etc.), sinó a les fires de “carrer”. Podem trobar fires d’antiguitats, de roba, de llibres, d’artesanies, fires de menjar, etc. Ho explico perqué a Argentina anomen fira a tot el que nosaltres diem: fira, mercat i “mercadillo”.

Mercat de San Telmo_San TelmoDes de fa un parell d’anys que el govern de la ciutat a millorat i incentivat les fires barrials setmanals. Així, segons el dia, podem trobar a diferents places de barri la fira o “mercadillo” on venen fruites, carn, peix i roba, principalment.
També, molts parcs de la ciutat com el Centenario, Los Andes o Saavedra tenen la fira o mercadillo dels caps de setmana i festius on es pot comprar tant roba nova de qualitat mercadillera com roba i altres objectes utilitzats.

De fet, el parque Centenario té tres fires els cap de setmana, la ja nomenada que envolta el parc, la d’artesans que estaria a l’entrada de la bandera i la de llibres, al costat del museu.

Un altre barri que té fira els caps de setmana és el de Recoleta, a Plaza Francia, però evidentment, d’un altre estil. La fira de Recoleta és artesanal i tirant a “guiri”. Allí s’hi pot comprar joies, mocadors, roba i objectes que poden servir de souvenirs com mates, punts de llibre o fotografies.

Una de les fires més famoses i que surt a totes les guies és la dels diumenges de San Telmo. Aquesta fira va començar com una fira d’antiguitats a la Plaza Dorrego però ja s’ha estès de Plaza de Mayo fins a pràcticament al Parque Lezama i també jMercado de las Pulgas_Colegialesa s’hi pot trobar de tot. És aclaparant anar-hi per la gran quantitat de gent que hi ha però és una opció per un diumenge. A San Telmo encara hi queda un dels pocs mercats de la ciutat, el Mercado de San Telmo, on es pot comprar, a part de les antiguitats típiques del barri, la carn i la verdura.

Un altre lloc on es poden comprar antiguitats és al Mercado de las Pulgas, a Colegiales, és, possiblement, el lloc més conegut del barri. El predi obre les portes de dimarts a diumenges de 10 a 19 hores i s’hi pot trobar pràcticament de tot, des de mobles, joguets i cartells fins a electrodomèstics, això sí, sempre amb la particularitat d’antic. El mercat va obrir les seves portes el 1988 on es venia tot allò que per a alguns no servia. En ser objectes recol·lectats del carrer, a vegades portaven puces, d’aquí el nom d’aquest tipus de fires. El mercat ha revitalitzat la zona on es troba, així pel voltant hi ha altres botigues d’antiguitats i bars. També l’afavoreix que està al límit amb el barri de Palermo i tot el seu ambient que ara es veu atret per les coses “velles”.

Per mi, contant que són poc de fires i mercadillos, la millor fira de Buenos Aires és la de Feria de Mataderos, al barri de Mataderos. Més que res, perquè és totalment diferent, allí s’hi pot comprar objectes típics del camp argentí, s’hi pot veure ballar danses folklòriques, s’hi pot menjar locro, tamales i empanades, evidentment també asados i a la tarde hi fan jocs gauchescos. Així que per passar un diumenge diferent és altament recomanable i si em pregunteu, entre la de San Telmo i la de Mataderos, aneu a la de Mataderos, ja que és on aprendreu una mica més d’Argentina.

Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - Ronda Sant Pere 19-21, 5º, 1ª - 08010 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: