Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

SÓC AVI DE 129 NÉTS I NÉTES
2019-04-09
Sección REVISTA DE OPINION
SÓC AVI DE 129 NÉTS I NÉTESSÓC AVI DE 129 NÉTS I NÉTES

Les Àvies de la Pl. De Mayo han aconseguit recuperar la néta 129 de les 500 que busquem.
La considero néta meva i com cada vegada em va fer plorar d’emoció i ràbia i alegria tot al mateix tems, quan vaig veure la noticia.
Es la filla de Norma Síntora i Alberto Solsona.
Tots ds militants del PRT – ERP, Partit Revolucionari dels Treballadors – Exercit Revolucionari del Poble d’ideologia trotskista guevarista. Aquesta organització va ser anihilada per la repressió del govern del Gral. Perón primer i després per la dictadura cívic militar eclesiàstica de Videla utilitzant el terrorisme d’estat amb el suport dels estats que es diuen democràtics i el regne d’Espanya.
Aquesta victòria ha trigat 42 anys per restaurar la identitat robada a la família Solsona Síntora i a la mateixa néta.
Es un altre triomf de les Àvies i de tot el moviment de Drets Humans del poble argentí.
I es una victòria que visc en primera persona, per la meva militància en el sector estudiantil de Montoneros i en general per la companyonia solidaria entre lluitadors.
La primera néta recuperada es deia Carla Rutilo Artés Companys, malauradament ja no esta entre nosaltres. Des de la numero u fins aquesta 139 ha passat força temps i les victòries no han deixat d’arribar com a resultat de la lluita permanent de les “MADRES”, les “ABUELAS” de la organització “H.I.J.OS.”
Son les filles i els fills dels meus companys i companyes de somnis, lluites i drames, dels germanes i germans caiguts, però mai derrotats. Podria ser la meva cara la que estigués en les fotos dels segrestats i desapareguts com a conseqüència de la meva militància abans i durant tota la dictadura. Per això aquestes nétes i néts som també una mica meves i per el deure moral i polític de donar suport i participar des de Catalunya en aquesta lluita contra la impunitat.

UN ALTRE GRAN VICTÒRIA: FILLS I FILLES DELS GENOCIDES
Des de fa un temps ençà ha començat a desenvolupar-se un nou espai en la contesa per derrotar el terrorisme d’estat, es tracta dels fills i filles de genocides que repudien als seus pares, demanen legalment un canvi de cognom i s’estan afegint a la lluita per memòria veritat i justícia.
L’orgull de pertànyer a un poble que es la referencia de la dignitat en tot el mon, un exemple del qual poden aprendre els moviments dits memorialistes de Catalunya i el Regne d’Espanya.
Diego Arcos

Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: