Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

PROU REPRESSIÓ ALS POBLES MAPUTXES DE L’ARGENTINA. FORA BENETTON DE LA PATAGÒNIA.
2017-01-14
Sección ARGENTINA
PROU REPRESSIÓ ALS POBLES MAPUTXES DE L’ARGENTINA. FORA BENETTON DE LA PATAGÒNIA.

PROU REPRESSIÓ ALS POBLES MAPUTXES DE L’ARGENTINA.
FORA BENETTON DE LA PATAGÒNIA.

Les autoritats de la província de Chubut, amb el suport del govern Macri, han començat una onada de repressió contra els comunitats maputxes de la Patagònia, especialment a Cushamen, a cent Km d’Esquel i a Rio Negro, en El Bolson.
En tots dos casos, l’objectiu es afavorir els grans terratinents internacionals, Benneton, el major propietari de terres a l’Argentina, afavorit per els governs de els Kirchner i ara per Macri i el magnat Joe Lewis, col·laborador de Trump, que ha adquirit centenars de milers d’hectàrees, i ara projecta un macro complex de turisme, joc i esqui en una de les reserves de la biosfera de la Patagònia.
A El Blson, una ciutat de 20.000 habitants, s’ha fet una manifestació de 10.000 persones, per aturar la destrucció d’un dels llocs mes valuosos de la regió.
Com que l’estat no ha pogut aturar la resitecia d’El Bolson, ara ha anat a copejar un sector mes feble: la comunitat maputxe de Cushamen.
Aquesta comunitat va guanyar els plets conta Benetton, per recuperar una petita part dels territoris adquirits de forma il·legal anys enrere. El magnat que enlluerna als joves consumistes europeus ,amb les seves hipòcrites campanyes publicaries, ha creat un quasi estat, amb policies privats, tallant rutes nacionals, aïllant recursos hídrics i controlant la exportació de llana i carn d’ovella. Ara també ha començat a reforestar boscos, que misteriosament es cremen, amb varietats d’arbres transgènics, que estan fent un desastre ecològic de difícil recuperació.
Els fets de Cushamen, han apujat el llistó de la impunitat, la Gendarmeria i la policia provincial, han segrestat a integrants del LOF ( comunitat en mapundungún) de Cushamen, han destruït habitatges i pous, i han atacat amb munició de guerra, causant ferits molt greus.
Aquesta repressió persegueix fer enrere les petites victòries assolides per es pobles originaris, amb el suport de sectors socials i organitzacions de Drets Humans, tant a Xile, contra la empresa catalana d’electricitat, així com les recuperacions de terres a la Patagònia argentina.
Aquí, a Barcelona, Benetton gaudeix de prestigi i els sectors majoritaris del jovent català cofoi, comprant roba tacada de sang i teixida amb impunitat.
Des de la Patagònia ens reclamen solidaritat i hem de respondre organitzant accions pacifiques, però molt fermes i amb claredat, per denunciar aquesta impunitat i la repressió.

Diego Arcos Casal Argenti de Barcelona
info@casalargentino.org
Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: