Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA ( EN CATALÁN)
2005-09-09
Sección EDITORIAL

Diada de Catalunya: drets nacionals i drets ciutadans.
Catalunya esta submergida en una discussió per tirar endavant el projecte del Nou Estatut d’Autonomia.
Malgrat la transcendència del tema, encara el procés no ha ultrapassat els límits de les poltrones partidàries i parlamentaries. El poble planer ho mira per TV, i fins i tot una mica fastiguejat.
Des de la nostra experiència com a ciutadans d’una República Federal, com ho es la Argentina, pensem que un canvi tan transcendental requereix un procés que impliqui a les masses de la Nació, mes enllà de campanyes de marketing, com ho es en qualsevol país: una assemblea constituent, que aquí s’hauria de dir assemblea estatuent o estatutària, a on s’obris el debat a tots els actors socials.
Perquè?
Doncs per la senzilla raó de que estem intentant modificar un sistema d’Estat que es va construir damunt de la desfeta de la República i de la TRANSACCIÓ del 75. Un règim com aquest no es modificarà amb bon rotllo. CAL PRESIÓ POPULAR, MOBILITZACIO i per això s’ha d’implicar al poble.
I d’això res de res.
Cal més acció al carrer i no tant de tripijocs de catifes i poltrones.
I ELS DRETS CIVILS?
Demanem per la Generalitat de Catalunya les competències d’immigració.
I ho fem d’una manera conseqüent, però tremolant.
Si la Generalitat assoleix d’alguna forma aquestes competències, com las aplicarà?
Per que tan sols accedir-hi a les competències de Treball, traspassades per l’Estat i ja han començat de la pitjor manera: el SOC, Servei d’Ocupació de Catalunya ha denegat els cursos d’inserció laboral als fils de famílies immigrants reagrupats.
Com que no hi ha prou problemes amb el jovent immigrat, la Generalitat de Catalunya deixarà al carrer els adolescents que no tenen DNI espanyol...
Entendrà el lector la nostra preocupació, encara no disposen de les competències D’IMMIGRACIO QUE RECLAMEM i ja comencem amb marginació. Catalunya haurà de decidir si tracta als immigrants com a forans, per que no son del regne d’Espanya o si es planteja normatives igualitàries i allò mes properes al concepte de CIUTADANIA i no pas de súbdits.
Des de la nostra associació de nouvinguts, de ciutadans de la República Argentina, re fermem el nostre compromís amb la defensa dels drets històrics de Catalunya i dels països Catalans. Per això hem coordinat una campanya per promoure la participació dels immigrants, amb anuncis a Catalunya Radio en deu llengües estrangeres.
La nostra entitat treballa colze a colze amb el teixit associatiu català i per això hem començat a fer activitats amb els “NOUS GRACIENCS” del Districte de Gracia.

Visca Catalunya Visca la República Argentina.
Mes info a:
www.casalargentino.org

Web de lá Fiesta de la Libertad
Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: