Quienes Somos
As. Jurídico
Jubilaciones
Servicios
Contacto
síguenos en Facebook
Selección de
societat gastronomica
Tango
Guia
Espai Catala
Asociate
Galeria de Fotos
cultura
Carta a Mafalda
Diccionario

Contacto: (+34) 655 549 859 / 675384396

Email:

ES CONSTITUEIX LA PLATAFORMA ARGENTINA DE SUPORT A LA LLENGUA CATALANA.
2013-04-22
Sección EDITORIAL
ES CONSTITUEIX LA PLATAFORMA ARGENTINA  DE SUPORT A LA LLENGUA CATALANA.

Declaració del Casal Argentí de Barcelona:
ES CONSTITUEIX LA PLATAFORMA ARGENTINA DE SUPORT A LA LLENGUA CATALANA.

1. Davant de la situació del conflicte sobre el català, la nostra associació declara el seu suport a la immersió lingüística com expressió del Dret a recuperar la plena vigència i us social del català.
2. La educació en Catalunya la defineixen les institucions de l Administració pública catalana, dirigides per les autoritats democràticament escollides, dins de les limitacions de l Estat espanyol.
3. Es del tot inacceptable i antidemocràtic, intentar imposar per la via dels tribunals de la Justícia espanyola, allò que no es guanya per la via de les urnes.
4. Malauradament, una persona de la comunitat argentina s ha significat com portaveu o representant del grup de les 17 famílies que busquen imposar el seu criteri contra la ciutadania de Catalunya, emparant-se en els tribunals de l estat i amb el suport de partits politics. Precisament els mateixos tribunals que impedeixen a centenars de milers de famílies estudiar i comunicar-se en català al País Valencià i Les Illes.
5. En coherència amb l ideari que ha definit des de sempre la nostra entitat, quan vam decidir que el nom del Casal Argenti seria en català, ens fem càrrec del compromís amb Catalunya i convoquem a la creació de la Plataforma Argentina per la Defensa del Català.
6. Ho fem perquè cal defensar la llengua del país que hem escollit com casa nostra, davant dels atacs que esta patint. La llengua castellana, sense dubtes un dels tresors de la cultura de la Humanitat, estarà sempre present a Catalunya, això no significa que Catalunya sigui una societat bilingüe. Aquí hi ha una llengua imposada històricament per la via de la violència genocida, el terrorisme d e l estat franquista i també per la via de l autoritarisme oficial de l estat actual.
7. La DEMOCRACIA es la única solució: si la ciutadania de Catalunya pogués decidir lliurement la forma d estat, aquest conflicte deixaria de ser un tema polític.
8. Ens oposem a la educació bilingüe i denunciem la trampa que significa. Es com si a l Argentina es posés en igualtat de condicions la educació en alguna de les llengües originaries, per posar un cas, el Maputxe (mapundungun) que parlen les comunitats de la Patagònia i el castellà, sent que tota la societat funciona en la versió argentina del castellà: els mitjans de comunicació, l administració pública i privada, tota la producció cultural, i la educació des de fa dos segles, etc, etc.
9. El català es la llengua que s ha de recuperar, perquè l estat espanyol ha maldat per destruir-la com una forma de eliminar la identitat catalana i la cohesió del projecte històric de Catalunya. Precisament som nosaltres els argentins, que no tenim uns trets ètnics unificats, que tenim un origen immigratori en un 85 %, els que ens identifiquem en obrir la boca i expressar-nos en la versió dialectal argentina del castellà. Un argenti que no parla en argenti no se l pot reconèixer, llevat de demanar-li el passaport.
10. Per tot això, constituïm la Plataforma Argentina de suport a la Llengua Catalana i cridem a compatriotes argentins i compatriotes catalans, des de la nostra condició, precisament, de membres de els dues comunitats, a incorporar-se a aquesta plataforma i a participar de les activitats que realitzarem.

Per adhesions: info@casalargentino.org
www.casalargentino.org

Publicidad

Registro de Residentes Argentinos en el Exterior
TechARTivity - diseño y programacion web
LegaCity
CONSULADO ARGENTINO BARCELONA. Difundimos la web del Consulado, para facilitar la comunicacion entre los ciudadanos/as de argentina y la administracion del Estado Argentino. Esta difusion se realiza de forma TOTALMENTE INDEPENDIENTE DE LAS AUTORIDADES Y SIN OTRO OBJETIVO QUE EL DE FACILITAR LAS GESTIONES DE NUESTROS COMPATRIOTAS. Asimismo, convocamos a todas las entiaddes argentinas a incluir los enlaces con los consulados. Junta Directiva
 
Publica tu baner
Escribenos a

 

(c) 2005-2018 - Casal Argentino de Barcelona - C/ de la Muntanya 16 bis - El Clot - 08026 Barcelona - Catalunya | Móvil: 655 549 859 | Email: